Amandelhof

Het nieuwe Amandelhof bestaat uit drie gebouwen: Waterhove, Bloesemhove en Zonnehove. De naamgeving slaat op de amandelbloesem: het beeld uit de Bijbel van de witte haren van de ouderdom en het symbool voor nieuw leven. Vocht (water) en licht (zon) zijn nodig om tot bloei te komen. Bloesemhove ligt daarom tussen Waterhove en Zonnehove, verbonden door middel van een verbindingsgang op de eerste verdieping. Hieronder loopt een pad door het park.

Omgeving

Woonzorgcentrum Amandelhof ligt in het Amandelpark in een groene buurt in Middelwatering, Capelle aan den IJssel. Rondom het gebouw is een mooie tuin waar u kunt wandelen. Aan deze tuin grenst de heemtuin, eigendom van de gemeente. Het winkelcentrum De Koperwiek is op loopafstand.

Bereikbaarheid

Amandelhof is goed bereikbaar, zowel met de auto als met het openbaar vervoer. Vlakbij is een busstation dat naar het treinstation Rotterdam-Alexanderpolder gaat. Op tien minuten lopen zijn twee metrostations: Capelle Centrum en De Terp. Met de metro bent u in tien minuten in de binnenstad van Rotterdam. U kunt op het terrein van het woonzorgcentrum parkeren of in de buurt.

Nieuwbouw

Woonzorgcentrum Amandelhof zit midden in een nieuwbouwtraject. Het oude gebouw is gesloopt en de eerste twee nieuwe gebouwen zijn in 2021 (Waterhove) en 2023 (Bloesemhove) in gebruik genomen. Aan het derde gebouw (Zonnehove) wordt hard gewerkt.
Waterhove en Bloesemhove zijn gebouwen in eigendom van Cedrah. Zonnehove wordt gebouwd en beheerd door De Vries en Verburg waarbij Cedrah voor de verhuur, verkoop en zorg gaat zorgen.

Waterhove

Waterhove is een verpleeghuis met 44 zorgstudio’s, bestaande uit een woonkamer met keukenblokje, een slaapkamer en een royale doucheruimte met toilet. Waterhove kent 4 afdelingen groepswonen met elk 11 appartementen en een gezamenlijke huiskamer:

  • de Oever (begane grond) – Somatiek
  • de Haven (1e etage) – Psychogeriatrie / Somatiek
  • de Baai (2eetage) – Psychogeriatrie
  • het Anker (3eetage) – Psychogeriatrie

Waterhove is geschikt voor zorg vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ): zorgprofielen VV4, VV5 of VV6, waarvan 22 plaatsen inclusief de functie Behandeling.

Bloesemhove

Bloesemhove is een woontoren met 35 huurappartementen. De meeste appartementen hebben twee kamers. Sommige zijn betaalbare sociale huurwoningen. Het gebouw heeft 5 verdiepingen. Bloesemhove is geschikt voor:

  • zorg vanuit de WLZ (Wet Langdurige Zorg), zoals Modulair Pakket Thuis (MPT) of Volledig Pakket Thuis (VPT), voor zorgprofielen VV4 en VV6
  • zorg vanuit de Zorgverzekeringswet (Zvw), bijvoorbeeld thuiszorg op vaste tijden
  • zorg vanuit de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning), zoals hulp in het huishouden of dagopvang

Zonnehove

Zonnehove is een woontoren met 50 appartementen voor (vrije) huur of verkoop. De meeste appartementen hebben drie kamers. Zonnehove is geschikt voor:

  • zorg vanuit de WLZ in de vorm van Modulair Pakket Thuis (MPT) of Volledig Pakket Thuis (VPT): VV4 of VV6
  • zorg vanuit de Zorgverzekeringswet (Zvw): bijvoorbeeld thuiszorg op vaste tijden
  • zorg vanuit de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning): zoals hulp in het huishouden of dagopvang
  • huur of koop zonder zorg

Onder het gebouw komt een parkeergarage voor 44 parkeerplaatsen.

Veelgestelde vragen

In Bloesemhove en Zonnehove kan zorg geleverd worden op basis van:

  • De Zorgverzekeringswet (Zvw). U kunt dan denken aan thuiszorg op geplande tijden, overdag, ’s avonds of ’s nachts.
  • De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo). U kunt dan denken aan huishoudelijke zorg of aan het bezoeken van de dagopvang.
  • De Wet Langdurige Zorg (Wlz). U kunt dan denken aan thuiszorg vanuit een modulair pakket thuis (MPT) of vanuit een volledig pakket thuis (VPT). In zo’n zorgprofiel zit verpleging, verzorging, dagopvang en huishoudelijke hulp. Bij een VPT hoort ook zorg voor of begeleiding bij maaltijden en drinken.

Krijgt u zorg vanuit de Zorgverzekeringswet (Zvw)? Dan wordt de thuiszorg vergoed vanuit de basisverzekering. In veel gevallen dient u wel het eigen risico te betalen en een eigen bijdrage. Soms biedt een zorgverzekeraar een aanvullende zorgverzekering die de eigen bijdrage voor thuiszorg vergoedt.

Krijgt u zorg vanuit de Wet Langdurige Zorg (Wlz)? Dan wordt een eigen bijdrage berekend en geïnd door het Centraal Administratie Kantoor (CAK). Meer informatie over de tarieven leest u hier.

 Krijgt u zorg vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo), (huishoudelijke zorg of dagopvang)? Dan betaalt u een eigen bijdrage. Meer informatie over de tarieven leest u hier.

De verwachte oplevering van gebouw Zonnehove is in het 4e kwartaal van 2025.

Voor Bloesemhove is een twee-huren beleid toegepast, zodat woningen ook toegankelijk blijven voor mensen die afhankelijk zijn van de huurtoeslag. Potentiële huurders kunnen meer informatie opvragen via: wonen@cedrah.nl.

De huurprijzen liggen in het hogere segment; dit betekent boven de huurtoeslaggrens. De samenstelling van de servicekosten zijn nog niet bekend.

Potentiële kopers ontvangen documentatie met alle informatie over de voor-verkoop. Indien hiervoor interesse is, verloopt de aanmelding via: wonen@cedrah.nl.

Bloesemhove heeft standaard persoonsalamering, zodat bewoners bij noodgevallen de zorg kunnen oproepen. Voor Zonnehove zijn de voorzieningen wel aanwezig en op basis van een abonnement te gebruiken.

De totale wachtlijst voor beide gebouwen (Bloesemhove en Zonnehove) bestaat uit meer dan 200 geïnteresseerden.

Toewijzing vindt plaats op basis van wachtlijst en toewijzingsbeleid, welke bestaat uit diverse criteria waaronder: wachttijd, zorgvraag, huidige woonsituatie, urgentie, etc.

Ja, er kan zorg geleverd worden op basis van indicaties vanuit de Wet Langdurige Zorg, Zorgverzekeringswet en de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Samen met de bewoner wordt onderzocht welke zorg nodig is en welke indicatie daar het beste bij past.

Voor het inschrijven op de wachtlijst gelden geen leeftijdsrestricties.

Vragen? Neem gerust contact met ons op via:

088 - 587 00 10