Woonzorgcentrum Beth-San in Moerkapelle heeft onlangs een tweede Motomed aangeschaft. Dit was mogelijk door de gulle steun van de Vrienden van Beth-San en een bijdrage van Fysio Versa. Jochem Klomp, eigenaar van Fysio Versa en één van de fysiotherapeuten van Beth-San bracht onder de aandacht dat het eerste apparaat zo intensief gebruikt werd dat de wens ontstond om een tweede Motomed aan te schaffen.

De Motomed is een innovatieve bewegingstrainer, speciaal ontworpen voor mensen met beperkte mobiliteit. Het apparaat biedt passieve en actieve trainingsmogelijkheden, waarmee bewoners hun spierkracht, mobiliteit en doorbloeding kunnen verbeteren. ‘Met deze tweede Motomed kunnen we nu meer bewoners tegelijk helpen. Het is echt geweldig om te zien hoe blij en gemotiveerd ze zijn om te bewegen met de Motomed,’ aldus fysiotherapeut Iris. ‘Deze extra Motomed is meer dan welkom en voldoet aan een grote behoefte. We zijn de Vrienden van Beth-San dan ook enorm dankbaar dat zij deze aanschaf mogelijk hebben gemaakt.’

De Vrienden van Beth-San zetten zich al jaren in voor het welzijn van de bewoners van het zorgcentrum. Door middel van verschillende initiatieven, zoals de uitruimservice, de koopjeshoek in Beth-San en de jaarlijkse boekenmarkt, verzamelen ze mooie bedragen in die volledig ten gunste van de bewoners wordt besteed.

Ook dit jaar zal de boekenmarkt weer georganiseerd worden. Op zaterdag 23 november is iedereen tussen 9.30 tot 13.30 uur van harte welkom in Beth-San om te komen snuffelen tussen tweedehands boeken en spulletjes.